Even geen geld? Geen stress
Rond nu je bestelling af met een van de Afterpay opties!
Verzending via PostNL
Spoedorders mogelijk
Helpdesk opent om 08:00
0180-721629 06-17913599 8:00 - 17:00

Aanleverspecificaties


  • 1. Bestandstype
  • 2. Aanleveren van bestanden
  • 3. Formaat en snijmarge
  • 4. Kleuren en kleurcodes
  • 5. Microsoft word
  • 6. Verkooptinten en transparanties
  • 7. Pixel- en Vectorbestanden
  • 8. Betaalwijzen



  • 1. Bestandstype

    Bestanden dienen te worden aangeleverd in onderstaande bestandsformaten:

    PDF
    EPS (snijtekens)
    TIFF (snijtekens)
    JPG/JPEG AI (snijtekens)

    • Overige formaten in overleg. Let op dat alle bestanden in outlines/lettercontouren aangeleverd worden.
    • Wij accepteren alleen PDF en EPS bestanden met snijtekens
    • Onze voorkeur gaat uit naar een EPS bestand. Hierbij moeten alle bitmap afbeeldingen minimaal 300 DPI zijn.
    • Bestanden met een resolutie van minder dan 300 DPI verliezen kwaliteit tijdens het drukken.
    • Alle teksten dienen in outlines/lettercontouren te worden omgezet. Verlooptinten en transparanties moeten worden afgevlakt of gerasterd.

    Uiteraard kunnen wij je helpen bij het juist aanleveren van je bestanden. Bel hiervoor gerust onze klantenservice op 0180-721629.



    2. Aanleveren van bestanden

    Bestanden kan je bij voorkeur aanleveren via onze "upload- & controle systeem" (gratis). De bestanden worden dan op alle belangrijke punten gecontroleerd. Er wordt een certified PDF bestand aangemaakt dat volledig drukklaar is. U kan gemakkelijk uw bestand in een stramien plaatsen, welke exact op formaat is van het door u bestelde drukwerk. Indien uw bestand niet de juiste afmetingen heeft kunt u het schalen. U kunt tevens uw bestanden ook aanleveren via "upload" (gratis). Uw bestanden worden dan op de achtergrond door ons systeem gecontroleerd. Indien de bestanden niet voldoen aan onze criteria, nemen wij contact met u op. Tevens kunt u de bestanden (onder vermelding van uw ordernummer) mailen naar: support@tshirtdeal.nl

    Bestanden die op een andere manier worden aangeleverd dan via het "upload- en controlesysteem" of via "upload" worden door onze vakkundige medewerkers gecontroleerd. Als de bestanden om één of andere reden niet goed door de controle komen, nemen wij uiteraard contact met u op om u te voorzien van informatie.

    Tshirtdeal.nl kan niet aansprakelijk gesteld worden voor door u gemaakte fouten bij de aanlevering. Denk hierbij aan grammaticale fouten, verlooptinten en rasters, onjuiste kleuren, etc. Zie hiervoor onze algemene voorwaarden. Alle bestanden en e-mails dienen duidelijk te verwijzen naar de betreffende order (zet het bestelnummer als onderwerp in de e-mail).



    3. Formaat en snijmarge

    Bestanden voor drukwerk dienen te worden aangeleverd in de juiste formaten. N.B.: houd hierbij rekening met 3 mm. snijmarge / afloop aan alle zijden. Tekst- en beeldelementen in deze marge worden afgesneden en komen in het netto formaat te vervallen. Let er dus a.u.b. goed op dat belangrijke teksten en/of beelden voldoende uit de kant blijven. Bij canvas vragen wij u om een marge van 2cm rondom.



    4. Kleuren en kleurcodes

    Full color (4/0 - 4/4) bestanden dienen te worden opgemaakt in CMYK. Wij accepteren JPEG, TIFF, PDF, AI of EPS bestanden. Let op: PMS kleuren moeten bij full color drukwerk worden omgezet naar CMYK. De maximale kleurdekking bij full color drukwerk is ongeveer 300%. Wanneer u bijvoorbeeld zwart in full color opmaakt, let dan op dat zwart ook echt 100% zwart is en geen 100% cyaan, 100% magenta, 100% yellow en 100% black. Een mix van 400% (dus hoger dan 300%) kan vlekken en andere storende factoren in uw drukwerk veroorzaken. Aanbevolen wordt niet meer dan 250% kleurdekking te geven bij CMYK. 1-, 2- en 3- kleurig drukwerk dient te worden opgemaakt in PMS (solid colors). Deze kleurcodes moeten meegegeven worden in het document. Wanneer er een "doorschijnende" kleur wordt toegepast, ofwel een bepaald percentage van de kleur, is het van belang te weten dat +/- 10% de minimale doorschijnendheidfactor (opacity) is om garant te kunnen staan voor de drukkwaliteit.



    5. Microsoft Word

    Microsoft Word bestanden kunnen wij helaas niet drukken. De resolutie is hiervoor niet voldoende. Wij kunnen deze bestanden wel voor u omzetten naar drukbare bestanden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.



    6. Verlooptinten en transparanties

    Verlooptinten en transparanties kunnen bij het drukken problemen veroorzaken. Het is verstandig deze te rasteren of af te vlakken. Aanleveren met transparanties of verlooptinten is voor eigen risico. Lijnen mogen niet dunner zijn dan 0,25 pt. Negatieve lijnen moeten tenminste een dikte van 0,5 pt. te hebben.



    7. Pixel- en Vectorbestanden

    Pixelbestanden zijn opgebouwd uit allemaal kleine pixels die duidelijk zichtbaar worden wanneer je inzoomt. Bij pixelbestanden ben je gebonden aan de resolutie waaruit deze is opgebouwd. De resolutie wordt weergegeven in het aantal DPI (Dots Per Inch), oftewel het aantal puntjes per 2,54cm (een inch). Ga je een pixelafbeelding vergroten (noodzakelijk voor bv. t-shirts) dan worden de puntjes zichtbaar en krijg je een blokkerige print.


    Vectorbestanden zijn samengesteld uit allemaal verschillende voorwerpen, die op hun beurt weer opgebouwd zijn uit referentielijnen met ieder hun aparte kleur, vulling en lijnsoort. Deze lijnen blijven altijd hun vorm behouden, hoe groot of klein je ze ook maakt. Daardoor worden ze niet zichtbaar als je erop inzoomt. Het maakt dus ook niet uit hoe groot je een vectorbestand maakt, de kwaliteit blijft altijd gelijk.

    Hoe herken ik een pixel- of vectorbestand?

    Vectorbestanden worden meestal gemaakt in Adobe Illustrator en hebben meestal één van de volgende extensies: AI, EPS of PDF.

    Pixelbestanden worden vaak opgemaakt in Adobe Photoshop of Microsoft Paint. Deze komen dan weer veel voor als JPG, TIFF, GIFF, PSD, GIFF of BMP-bestanden.

    Nu gebeurt het wel eens dat mensen ons een AI, EPS of PDF bestand doorsturen in de veronderstelling dat dit een vectorbestand is, maar uiteindelijk blijkt dit dan toch een pixelbestand te zijn.

    Meestal gaat het dan om een pixelplaatje (bv. JPG) wat geplaatst is in een Illustrator PDF, of een pixelbestand wat in Photoshop is opgeslagen als EPS. Dit maakt het echter nog geen vectorbestand .



    8. Betaalwijzen

    Is er ook een andere betaalwijze naar iDeal of Paypal? Ja die is er, als er met u is afgesproken dat u via bankoverschrijving mag betalen.

    U heeft uw bestelling in de winkelwagen staan, dan kiest u gewoon voor iDeal en een willekeurige bank.
    Zeg de ING, dan gaat u naar die pagina van de ING. Zodra u daar bent, klikt u op annuleren.
    Daarna belt u ons op met de mededeling dat u zojuist uw order heeft geannuleerd en die via bankoverschrijving wilt betalen.
    Wij zullen dan de status van uw order veranderen, en u ontvangt dan de informatie hoe u de betaling kunt voltooien.
    Let op, de levertijd gaat pas in zodra de betaling ontvangen is. U kunt dit proces versnellen door een screenshot van de betaling naar ons te mailen.

    Afbeelding minimaal 900 pixels groot.

    U kunt in windows bekijken hoeveel pixels de afbeelding bevat. Ga naar de afbeelding toe en klik op rechtermuisknop - eigenschappen - details.

    Voorbeeld van niet- voldoende pixels.

    Voorbeeld van voldoende pixels.